Tech & innovatie / / Steden slim maken en de mens als groeifactor

1698829843578

In de podcast Tech & Innovatie gaat Ronald ter Voert in gesprek met mensen die actief zijn op het snijvlak van technologie en innovatie.


In deze aflevering praat Ronald met Roelof Schram, Managing Director van Civity, over het slimmer maken van onze steden, het benutten van externe datastromen en het delen en leren van elkaars inzichten. En met Stephen Bark, directeur bij NESQ Group, over bedrijfsgroei door de focus op factor "mens", het achterhalen van de echte pijn bij ondernemers en de concurrentie vanuit de grote bureaus.

De mens als groeifactor

Stephen: "Als organisaties willen groeien zien wij vaak dat de factor mens de cruciale schakel is. De grote uitdaging voor organisaties is hoe zij hun mens centraal zetten zodat zij de gewenste bijdragen kan leveren. Het is echt mensenwerk". Roelof vult aan: "We zien dat er vanuit steeds meer plekken data beschikbaar wordt gemaakt. Echter, begrijpen de mensen de data, weten ze waar ze naar kijken en kunnen ze vanuit data keuzes maken die bijdragen aan de groei?"

Vierkant en rond

Het is de kunst om te kijken naar de processen, data en de organisatie en de factor mens daarin centraal te zetten. Organisaties worstelen daar vaak mee. Hoe zorg je ervoor dat ze elkaar gaan versterken en haal je hier het maximale resultaat uit? Stephen: "Het is altijd vierkant én rond. Vierkant is voor het proces, de feiten en de organisatie. Daarnaast staat het ronde: de mens. Wij zetten de mens centraal en zorgen ervoor dat door middel van data verbeteringen en groei feitelijk wordt". Benieuwd hoe NESQ dit aanpak? Luister de hele aflevering!

Luister hier naar de aflevering van Tech & Innovatie // Steden slim maken en de mens als groeifactor.

Afbeelding van Whats App op 2023 11 02 om 19 53 38 704f0986

Benieuwd naar onze andere cases? Bekijk hier een paar mooie klantverhalen.