Onze aanpak

2023 09 NESQ VDL 13

Is er een standaard en is de mens erin getraind?


Jij wilt in jouw organisatie een groei of verandering doorzetten, maar je weet niet hoe je jouw collega’s hier op de juiste manier in meeneemt. Laat staan hoe je hen hierin traint en welke tools hierbij kunnen helpen. Wij helpen graag om hierin de juiste stappen te zetten en een duurzame verandering te creëren die intern gedragen wordt.

Het proces

Haak ons aan en we gaan eerst met je in gesprek. Met onze oprechte interesse willen wij weten waarom jij ons hebt uitgenodigd. Welk vraagstuk ligt er? Waar wil de organisatie naartoe en wat betekent dit voor de mensen binnen de organisatie? Een van de belangrijkste vragen luidt: is er een standaard en is de mens erin getraind? Maar we gaan verder dan dat. We willen weten wat de dynamiek is in de organisatie. Iedere organisatie is immers uniek, kent zijn eigen uitdagingen en beschikt over een eigen cultuur. Een standaardoplossing voorziet daarom in onze ogen onvoldoende. Om het juiste ‘plan van aanpak’ te kunnen realiseren dompelen wij ons onder in jouw organisatie tijdens een ‘meeloopdag.’ Wij gaan de vloer op, meewerken, cultuur snuiven, vragen stellen, kennis opdoen en kennismaken.

We doen wat nodig is om tot jouw doel(en) te komen. Het moment dat we met elkaar aan de slag gaan, kijken we altijd naar de thema's: veiligheid, kwaliteit, output en duurzaamheid.. Ontwikkelen en organiseren doen we samen. We trainen de mensen op de werkvloer en organiseren de werkplek door middel van standaardisatie, wat bijdraagt aan het gestelde doel. Samen werken we aan verbeterstappen en zorgen we voor de operationele standaard. We ontwikkelen oplossingen waarmee jouw mensen maximaal kunnen bijdragen aan de groei van de organisatie.

Onze dienstverlening is afgestemd op de vraag vanuit de organisatie. Op basis van de meeloopdag en ingewonnen informatie maken we een blauwdruk en bepalen we de stappen voor jouw organisatie. Om overzichtelijk en georganiseerd aan het werk te gaan, delen wij deze stappen op in meerdere ‘runs,’ oftewel een afgebakende periode van 8 tot 10 weken waarin we een specifiek onderdeel oppakken binnen de organisatie. We bewaken hiermee het overzicht voor jou en jouw collega’s en behalen hiermee steeds een ‘subdoel.’ Dit geeft jouw organisatie, wanneer gewenst, ook de mogelijkheid om de verandering gefaseerd op te pakken.

2023 09 NESQ HAN 03

Werkplek trainen & werkplek organiseren

We richten ons op twee onderdelen tijdens de reis naar het vernieuwde perspectief voor de mensen én de organisatie; de mens (rond) en de processen/systemen (vierkant), waarbij de mens absoluut centraal staat en tools en methodieken ondersteunend zijn. Wij hebben deze twee essentiële onderdelen binnen de organisatie onderverdeeld in ‘werkplek trainen’ en ‘werkplek organiseren.’ Dat is waarop wij ons focussen richting het vernieuwde perspectief.

Werkplek trainen

Wij hebben een duidelijke visie als het gaat om werkplek trainen. Wij willen impact maken. Wij geloven in een gezonde balans tussen leren op de werkplek, leren van elkaar en een didactisch kader. Het 70|20|10 model helpt ons hierbij. 10% gaan we in op de theorie, 20% is sociaal leren, leren door interactie en 70% leren door te doen op de (eigen) werkplek. Waarom? Het verhoogt de productiviteit, er is een hogere betrokkenheid, het stimuleert kennisbehoud, verbetert teamprestaties en is toepasbaar in eigen dynamiek.

Werkplek organiseren

Met jullie doel in ons achterhoofd, kijken wij kritisch naar de tools, methodieken en systemen. Zijn er onderdelen waar het efficiënter, slimmer of logischer kan? Met onze kennis en ervaring adviseren wij hierin en helpen wij een eventuele nieuwe methodiek of tool te implementeren in de organisatie. We ontwikkelen een aanpak met impact die door de eigen organisatie gedragen wordt. Wij betrekken de mensen actief in het opstellen van de structuur en trainen ze in hun vaardigheden om hier sturing aan te geven.

NESQ HANZEHOGESCHOOL

Heb je vragen over onze aanpak? Die beantwoorden we natuurlijk graag voor je! Schroom niet om contact met ons op te nemen. Hier vind je de gegevens.