Het Verhaal van Groei // Hessing Supervers

02 NESQ 4534 HVVG HESSING Supervers 16 9 H264 00 01 50 02 Still022

Groeit je organisatie of wil je gaan groeien? Dan loop je altijd tegen uitdagingen aan. In deze videoreeks focussen we op die uitdagingen. In elke aflevering zetten we een thema centraal dat je herkent. We geven je voorbeelden van cases en geven daarbij uitleg van experts om het belang van de thema’s te laten zien. En hoe wij die binnen NESQ oppakken.

Kennis vastleggen en overdragen als thema

Kennis vastleggen en kennis overdragen. Het centrale thema bij Hessing Supervers, een internationale verwerker van groenten. Het bedrijf groeide. Dus kwam er een hyper moderne fabriek. ‘Een fabriek van de toekomst’. Bart Hessing, projectmanager bij Hessing: ”De nieuwe fabriek kreeg nieuwe IT-systemen, robots, nieuwe medewerkers. Alles is nieuw. En daar zijn dus ook nieuwe processen voor nodig. Met zoveel nieuwigheid is het van belang dat iedereen goed getraind wordt.”

Kijken naar wat nodig is

Als er een systeem voor trainen en opleiden moet komen, moet er eerst bepaald worden ‘wat’ je gaat trainen. Dus: hoe snij je het beste een bloemkool? Of: hoe werkt dit nieuwe IT-systeem? Dan kijk je naar hoe de overdracht georganiseerd moet worden. Welk trainingsformat past het beste bij de vraag. Bart: “We worden door NESQ goed en systematisch begeleid en dat gaat op een hele toegankelijke en overzichtelijke manier. Ze doen wat nodig is en zetten de mens centraal. Door op de vloer aanwezig te zijn hebben ze een trainingsstructuur opgezet, trainingsdocumenten ontwikkeld en mensen bij ons intern opgeleid tot trainers.”

Belang van opleiden en trainen

Een goede trainings- en opleidingsorganisatie komt de productie en kwaliteit van producten alleen maar ten goede. Bart: “Ook worden nieuwe medewerkers direct goed meegenomen in dit vak en weten ze hoe ze met de producten om moeten gaan, zodat we uiteindelijk de mooiste en meest verse groenten kunnen leveren aan onze klanten. En dat is ontzettend fijn. Het trainen en opleiden werd in eerste instantie als bijzaak gezien. Maar we zien nu in dat de urgentie van goede impactvolle trainingen in dit bedrijf hoog ligt. NESQ is onze partner en zorgt ervoor dat er samen met onze mensen een toekomstbestendige trainings- en opleidingsorganisatie staat.”

Wil je meer weten over onze aanpak? Lees daar hier meer over of neem contact met ons op.

Benieuwd naar andere thema’s of cases? Bekijk hier andere afleveringen van Het Verhaal van Groei of lees onze blog Samenspel.